Ohjeita emännille

Ohjeita ruokamyrkytyksen ehkäisemiseksi:

  • Jäähdytä kastike tai muu lämmin ruoka +6 – +8°C ennen kuin laitat kylmiöön.
  • Tarjoilulämpötila lämpimälle ruoalle on yli +60°C.
  • Säilytä kylmät ruoat ja salaatit tarjoiluhetkeen asti kylmiössä.
  • Kylmän ruoan tarjoilulämpötilan tulee olla +5 – +6°C.
  • Ruokalämpömittari löytyy tiskipöydän ylälaatikosta. Mittari huuhdotaan kuumalla vedellä ennen ja jälkeen mittauksen, sekä kuivataan talouspaperilla.
  • Ota ruokanäytteet kaikista itsetehdyistä ruuista ja laita pakastimeen. Niistä voidaan todeta tarvittaessa myrkytyksen aiheuttaja. Ne poistetaan pakastimesta viikon kuluttua tilaisuudesta.
  • Tarjoilun jälkeen loput ruuat välittömästi kylmiöön. Muista jäähdyttäminen.
  • Vältä kylmiön oven turhaa avaamista. Muista laittaa kylmiön ovi aina perässäsi kiinni mennen tullen.
  • Muista käsien pesu ja desifiointi siirtyessäsi tehtävästä toiseen.
  • Käytä suojakäsineitä ja -päähinettä käsitellessäsi ruokia.
  • Pidä huoli, ettei keittiössä kulje ylimääräisiä henkilöitä. Keittiö ja kylmiö eivät ole oleskelupaikkoja.
  • Toivoisimme, että kaikilla keittiössä työskentelevillä, jotka käsittelevät ruokia, olisi hygieniapassi.

Suosittelemme toteuttamaan näitä ohjeita seurallamme.

Scroll to Top